Monday, 31 October 2011

Kisah Aku dan Dia

Assalamualaikum ehehe lmak dah aku x update blog aiehh..Hurmmm tujuan aku nak update tok sbb nak crita tntang org yg pling Istimewa yg aku knal pda 14 jun 2011..1st kmk 2 btmu masa cdak Viva Owners Club (VOC) bgumpol..Aku nang ckup epy bla tmu sum1 tok dri fb sbb lmak dh ku nak knal ngan nya lbih rapat aiehh.Xsngka aku d brik pluang bjumpa ngan nya mlm ya ehh.ya la ari yg ku mena2 happy!!..Msti takorg nak tauk sepa nama nya kan?ok nma org nungah nya Yana jak simple name p sweet mcm org nya juak aieh..Nya tlalu bait ngan aku p smua kbaikn nya aku xpnah hargai lok,aku slalu nyakit ati nya ehh.xsngka aku bodo juak mlh ati nya gia.Pada 6 OCT 2011 aku pun mluah prasaan ku kt nya.Now aku nk tbus balit smua ksilapan yg aku plh kt nya..N ku xmok khilangan nya gk sbb ku tauk mungkin Yana yg trbaik utk aku kali.Aku akn buat yg trbaik utk hubungan mek 2 smpy bila2.-AMINN-......


Hehehe tok pix couple yg kzen ku ambik..thx Asri arifin....




Tok la Nurlyana org yg salu ngmbik berat tntang aku lmak tok..now ku asa happy glak2 bla dngan nya..




Thx ngan Nuryana sbb nya salu ambik brat tntang aku..xpnah gk ku jmpa empuan yg ckup ambik berat ngan aku lmak tok eh.So aku mok hrgai smua yg nya korbankn slma tok..ILYSM yana wink2!! 

Sunday, 2 October 2011

photoshoote lagi di malam hariii

Assalamualaikum smua eheh lmak dh x update blog oww..pada 2/10/10 aku ngan kwan ku en.jun ngan nohar fotosyntesis mlh photoshoote k buang boring jak bh..hehe kdong lmak ku xkuar men strobis ngan cdak.jum kta layan photo yg aku ambik mrek k..

                                               Photo by:Paan Farhan
                                                Talent:Yana Mia Sara
                                                     Date:2/10/2010
                                    Location:Perhentian Bas Satu Malaysia

                             











Hahahahaha boh eran mun time org photoshoote xmiss mun xda gmbar aku bhh hihi..Boh jeles aaaaa..





Hehehe sori la hasil ku xbrpa bnyak glak.Gk pun tek ku xda idea glak nak shoote.Hope tak org enjoi ngan hasil dri aku k..asalamualaikum :)

Wednesday, 10 August 2011

Majlis berbuka puasa bersama anak2 yatim anjuran MAS wings


Asalamualaikum pada hari slasa 9.8.2011 MAS wing mmbrik kpercayaan kepada ahli2 PHOTOSUKI utk ngambik gmbar majlis cdak.Tok ku asa kali prtama PHOTOSUKI mlh kerja amal untk mmbantu MAS wings utk mnjayakan pogrem cdak bersama anak2 yatim..








 

Saturday, 6 August 2011

Indahnya ciptaan tuhan...

"Sesungguhnya orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal soleh, mereka itu adalah sebaik-baik makhluk.  Balasan mereka di sisi Tuhan mereka ialah syurga 'Ada yang mengalir di bawahnya sungai-sungai mereka kekal di dalamnya selama-lamanya. Allah redha terhadap mereka dan merekapun redha kepadaNya. Yang demikian itu adalah (balasan) bagi orang yang takut kepada Tuhannya."




" Dan Kami hamparkan bumi itu dan Kami letakkan padanya gunung-gunung yang tinggi dan Kami tumbuhkan padanya segala macam tanaman yang indah dipandang mata, untuk menjadi pelajaran dan peringatan bagi tiap-tiap hamba yang kembali (mengingat Allah)."


" Dan di antara tanda-tanda-Nya (Ialah) bahwa kau lihat bumi kering dan gersang, maka apabila Kami turunkan air di atasnya, nescaya ia bergerak dan subur. Sesungguhnya Tuhan Yang menghidupkannya, Pastilah dapat menghidupkan yang mati. Sesungguhnya Dia Maha Kuasa atas segala sesuatu."


Hargai smua ciptaan yg telah dberikan kepada kta..

PETUA 3B



sorg pemuda btmu ngan sorg ustaz utk mintak nasihat ngan ustaz ya...

PEMUDA:ustad knk kmk ssh glak mok btmu jodowh owhh.sampy nektok kmk lom juak dpt gerekk

USTAZ:mpuan cm ni nok d idam ktk jang??

PEMUDA:kmk mok gadis yg cantik,tinggi,kurus,kulit putih dan dpt nerimak kmk dngan spnoh ati nya bh..

USTAZ:owh,mun gia ktk arus ikut petua 3B.nok 1st skli msti BERUSAHA

PEMUDA:msti la kmk brusaha ustaz,sia ctok kmk bcarik mpuan gia tapii...hmmm lelah bcarik p xda sorg pun yg sangkutt...

USTAZ:mun cmya ktk msti buat B yg kedua iaitu BERDOA n BERPUASA

PEMUDA:ya pun udah mek plh ustaz,Lpas smyang sya akn brdoaa n stiap ari isnin hinga kamis kmk akn bpuasaa....

USTAZ:mun ya pun kt udah plh nampak gayanya ktk msti gunakan B yg ketiga la ooo..

PEMUDA:apa B yg ketiga ya ustaz???

USTAZ:hmmm ktk perlu BERCERMINKAN DIRI k,(hihihi)

PEMUDA:***mlh muka blur).....

ahahahahaha hop tak org enjoiii dngan cyta ku d bulan posa tok k :)

Monday, 25 July 2011

Photooshoot di mukah

Assalamualaikum pada 24/7/2011 ku skli gk balit mukah n semapat juak g photoshoote student2 d UiTM untk assigment cdak ehehe.kdong pgi tek nak mok juak shote2 pix urg hihihi.p wlaupun masa ku xpnjang ku tetap enjoi shoote pix cdakk...thx kpada moon,mira,sal,fit ngan sorg gk ku xknal nama ehehee bh enjoi ngan pix ku yg x sebrapaaa :)





  
Dh selesai smua photoshoote  dtg la 2 org model  moon ngan sal




Dh slesai smua photoshoote alu cdak plh group Photoshoote pkey assigment cdakkk hihi 





Lelah2 mek org potoshootee alu la mek org ambik gmbar bsamaaa..p ari ya ari pling best ku d mukahhh 




Tok muka org yg btanggungjawab yg ambik pix cdak ahahah ok x????


Hope tak org enjoi ngan hasil gambar aku masa d mukah ooo hihihi TQ smuaaaa

Monday, 13 June 2011

Hari persandingan Adi & Shima - Meiza & Faiza

Alhamdulillahhh mingu lepas pada 11.6.2011 2 job wedding yg d ambik ku n alhmdulillah duak2 dpt d hndle ku ngan crew2 ku yg lain.                                                           
                                                                 Meiza & Faiza

                                                   








Adi & Shima




Thursday, 9 June 2011

C.I.N.T.A

Cinta ya perasaan jiwa semulajadi kita. Ia adalah fitrah yang menjadi salah satu sifat manusia. Nya juak wujud bila hati tertarik kpda yang dicintainya dngan penuh emosi dan gembira..
Dalam memenuhi keperluan untuk puas dalam cinta,manusia menghadapi krisis nilai. Insan yang mula asa jatuh cinta akn bersungguh utk mencapai kepuasan dalam cinta nya. Ada org yg menjadi butak dan kabur nilai akibat bercinta. Tapi bagi yang ada akal a.k.a bijaksana cdak mendambakan cara yang sesuai dan mulia untuk memenuhi kprluan cintanya ya. Insan mcm tok ingin hidup yang bersih dan penuh taqwa.

Sifat Cinta
Cinta ya suci,mahal dan tinggi tarafnya. Sifat cinta ya sempurna. Mun x, cinta akan cacat. Yalah cinta sebenar cinta.


Cinta Wujud Sejak Dilahirkan
asa cinta sedia wujud rh jiwa manusia sejak manusia ya lahir kt dunia. Cuma manusia akan melalui tahap2 kelahiran cinta bermula dari cinta kepada belaian ibu,ngembak kepada cinta kepada kekasih dan akhirnya setelah puas mencari cinta suci,maka akan cinta kepada Tuhan Wujudnya cinta itu x dapat didiat tapi dapat dirasa dan cinta sebenar cinta itu suci murni serta putih bersih…..

Cinta Bersedia
Bila smpy masanya di setiap tahap2 cinta,maka Tuhan menjadikan manusia ya bersedia menerima cinta itu.Pada mulanya jiwa ya bersedia menerima cinta,lantas sedia pulak untk berkongsi rasa kewujudan ngan dikasihi. Sedia utk mengikat setia serta saling memahami. Setia utk dipertanggungjawabkan kerana cinta. Sedia utk menyerah dirik pada yang dicintai. 
Cinta Itu Mengetahui
Pada asas sebenarnya cinta ya mengetahui. Orang yg bercinta tauk siapa yg patut dicintainya. Cinta x perlu bertanyak.Manusia boleh jatuh cinta tanpa membaca ilmiah atau novel tentang cinta. Cdak tauk apa yang perlu dilakukan. Tapi,cinta cuma tauk bercinta.Ia x tauk akan peraturan cinta jika x diberikan panduan.

Cinta Itu Suci
Sebagaimana yang banyak dikatakan orang,cinta ya suci. Sucinya cinta bukan bermakna ia x mengharap balasan. Cinta mengharap balasan cinta. Sucinya cinta bermakna ia x bernoda dan x juak berdosa yalah sifat asal cinta,ia suci bagaikan anak yang baruk lahir. Cdak yang kenal erti cinta akan cuba mengekalkan cinta ya sesuci mungkin. Mengekalkan cinta suci bermakna menjauhkan ia dari godaan nafsu yang xada batasan.Sbb nafsulah cinta suci jadi bernoda dan berdosa. 

Apakah itu Bukti Cinta?
Cinta perlukan bukti. Ramay org cyak bahawa bukti cinta ya ialah mengorbankan atau menyerahkan apa saja yang kekasih takorg mauk.Cdak percayak jika ya x berlaku,maka cinta ya x tinggi nilainya.
Sebenarnya anggapan ya xtepat!!. Jika aku berik semua yang nya mauk,apakah yang tinggal pada aku??? Benarkah nya cinta pada aku? bila nya maukn pengorbanan aku???
Cinta sejati x memusnahkan atau merosakkan dirik kekasih yang dicintai. Malah nya menjaga agar kekasih tetap suci dan
selamat sebagaimana sucinya cinta ya sendirik




Monday, 6 June 2011

Hari Persandingan Shim & Kam

Alhamdulilah selesai cgek job wedding d ambik ku minggu lepas.Thx ngan ngan Ahli photosuki Asrie sbb nya yg tlg aku ambik job tok juak n ngan 2 org ahli baru Photosuki yg agik2 bljar ngan kmk org ehehe boh malu2 mun nak bljar k.Selamat Pengantin Baru aku ucapkan ngan Shim & Kam semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...Terima Kasih sekali gik ku ucapkn kepada para pengantin sbb mmberi peluang kpada CREW2 PHOTOSUKI utk merakam di hari Bahagia tak org hihihi..bah layan pix yg dh di ambik aku k2 zasssss!!!!!